Welkom!

wol en woorden

 

Mama Luca was in de jaren 1996 – 2014 de plek waar ik vertelde over alles wat ik leerde aan textiele technieken, vooral met wol en vilt. Fysiek gebeurde dat jaren lang in de woonkamer of keuken, tot er in 2004 een fijne tuinkamer speciaal voor dit doel kwam.Het was heerlijk daar verhalen te kunnen vertellen, mensen in aanraking met hun creativiteit te brengen en een kop thee en luisterend oor te kunnen bieden.

Groepjes kinderen en volwassen van 3 tot 83 jaar vonden hun weg naar Mama Luca. Hun inbreng in mijn spaarpot maakte het mij mogelijk verder te leren bij ambachtslieden en kunstenaars, om daarna het geleerde zelf weer over te dragen of te verwerken in een artikel voor een tijdschrift of een stukje op deze site. Maar ook om groter werk te maken, waarin ik alles wat ik leerde in dit leven op textiele wijze vorm kon geven.

Mijn kernwoorden waren daarbij 

        geschiedenis      textiel    taal   vorm          mens zijn 

   tijd    aandacht      rust     idee   energie  liefde    leven

                         lezen   kijken  voelen    schrijven  maken  zien   groeien

 

Na 2010 voerden de vaarwateren van het leven me naar elders. Nog steeds is de tuinkamer een fantastische plek, waar ik vorm kan geven aan wat mijn inzichten zijn. Waar ik me kan laten verrassen door wat creëren vermag.   Omdat er nog steeds een schat aan mooie projecten te vinden is, ben ik van plan met onregelmatige regelmaat iets schrijven ter afronding van zo’n project. Andere goede bedoelingen zullen helaas wegzinken in vergetelheid. Het is niet iedere bloem gegund vrucht te dragen, zo leerde me de kweepeer.

 

Op de site van Mama Luca vind je een deel van alle verhalen die verteld zijn. Misschien bieden ze je een moment ontspanning, wat lering en vermaak?

Ik wens je veel lees- en kijkplezier en een creatief bestaan, in welk werkveld dan ook! Want uiteindelijk is creativiteit de essentie, de sleutel en de kern van ons bestaan.