Textielpanelen

atelier 09 008(site)OLYMPUS DIGITAL CAMERAaugustus11 023(site)augustus11 021(site)augustus11 012(site)augustus11 013(site)

 

De afgelopen jaren maakte ik textielpanelen in opdracht. Het is spannend werk, waarin ik heel veel kwijt kan. Zowel technisch als in de rijkdom van ideeën.  Hier zie je foto’s van 2 panelen.

Het paneel links boven met de iris maakte ik voor de studeerkamer van Machteld Licht, de helft van Licht & de Boer. (www.lichtdeboer.nl ) Het is dun gevilt op zijde, transparant. Er zijn zoetwaterparels en judaspenning verwerkt in de stof, de ophanglatten maakte ik van tijdens het wandelen gevonden takken.

De andere 3 foto’s zijn details en een totaler beeld in mijn atelier van een wandpaneel dat ik maakte voor een kruidenvakvrouw. Ik had een cursus Bachbloesemremedies bij haar gevolgd (www.sintau.nl ) en was onder de indruk van haar vakkennis en van de enorme rijkdom die de plantenwereld voor de mens inhoudt. Daarom droogde ik allerlei passende kruiden en bloemen, verwerkte die in handgemaakt papier en viltte dat in. Dit paneel werd groter en steviger.

Voor ik aan het ontwerpen ga, praten we uitgebreid. Zo kan ik wensen, verlangens en de rijkdom van levenswerk proberen te vangen in een in een simpel beeld. Het voelt geweldig om een werk te mogen maken dat raakt aan wat mensen in essentie beweegt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>