op reis met een coachkussen

Al eerder schreef ik stukjes over reizen naar meer begrip en inzicht in het leven, over het leven als ontdekkingsreis. Over ieders plek in het grote geheel van familie, vrienden buren, kennissen en collega’s. Over de zoektocht die het leven kan zijn om te snappen hoe ‘ de dingen’  werken. Waarom wil het bijvoorbeeld niet vlotten met mijn collega’s in dat ene bedrijf terwijl het ergens anders als vanzelf gaat? Hoe komt het dat ik zo’n aversie voel bij oudoom P van mama’s kant? En dat ik me maar verantwoordelijk blijf voelen voor mijn broers en zussen, of het geluk van mijn moeder? Hoe kan het, dat het leven dat ik kreeg van mijn ouders aan de ene kant zo simpel lijkt (gewoon blijven ademen en stap voor stap de jaren door) en aan de andere kant zo lastig kan zijn? Het zijn levensvragen waarmee de meeste mensen te maken krijgen. Heel gewoon, want vragen en het zoeken naar antwoorden horen bij mens zijn.

Voor Licht en De Boer mocht ik de afgelopen jaren wel eens wat maken. Groot of kleiner. Met als prachtstuk een Voorouderdoek, waarmee ik in 2014 een paar maanden bezig was. Een doek dat toont hoe de mensen die ons voorgingen in de familie als de wortels van ons bestaan zijn.

Licht en De Boer werken met mensen en hun levensvragen, zijn samen op weg naar meer inzicht en een groter bewustzijn.

Ik maakte een paar mooie kussentjes om te gebruiken tijdens het systemisch werken in opstellingen. Daarbij liet ik me inspireren door een mooie bladzijde in een franstalig woontijdschrift, Marie Claire Maison.

iPad nov 15 011 iPhone dec 15 047

.Coachkussens noem ik ze. Kussens om te gebruiken tijdens een coaching. De eerste is gehaakt en gevilt, met een lichte en een donkere kant.

iPad nov 15 012 iPad nov 15 015

Coachkussens zijn om mee te knuffelen, om lekker vast te houden. Of om een rol te spelen in een opstelling.                                                                Na het gehaakte kussentje viltte ik er een paar, zodat Licht en De Boer kunnen kiezen. In gemengde technieken: nat en droog vilten van wol en zijde, borduren en schilderen. Ze zijn niet zo regelmatig van vorm als een gekocht kussentje met een standaard vulling. Bij het vasthouden merk je: ze voelen meer als een steen. Een steen met zachte vormen die ingesleten zijn door de tijd. Een steen, want zo kan een probleem je op de maag liggen. Een steen, want dat maakt het voelen fijn: de vormen, de rondingen, zacht in textiel. En zo is ieder coachkussen een uniek exemplaar.

iPhone dec 15 058 iPhone jan16 036 iPhone jan16 003iPhone dec 15 057

Er zijn er meer dan dat er besteld zijn. Dat is niet erg, die vinden hun weg vast ook wel.

 

 

One thought on “op reis met een coachkussen

  1. De kussentjes die met alle zorg en aandacht gemaakt zijn vinden hun weg bij ons, in coach-of trainingsruimte. We zijn er blij mee Agnes, dank je wel. Daar waar sommige mensen door ervaringen soms moeite hebben om aangeraakt te worden of zelf aan te raken, helpt dit zachte doch stevige kussentje om wél aan of op te pakken. En iets te nemen of ontdekken van binnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>